SEBZELİ GRATEN TARİFİ

Yorum Ekle

MALZEMELER
  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates

BEŞAMEL SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 krema
  • 150 gr rendelenmiş kaşar
  • tuz
  • karabiber
HAZIRLANIŞI:
2 adet patatesimizi ve 1 adet havucumuzu soyarak küp küp doğruyoruz.Doğramış olduğumuz sebzelerimizi tencerimizde üstünü örtecek kadar sıcak suyumuzu da ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.1 adet karnabaharımızı da dallarından ayırdıktan sonra ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlıyoruz.Sebzelerimiz haşlanırken fırın kabımızı yağlayıp  un serpiştiriyoruz.Haşlanan bütün sebzelerimizi süzüp fırın kabımıza karışık olarak yayıyoruz.

BEŞAMEL SOSUN HAZIRLANIŞI:
6 yemek kaşığı yağımızla birlikte 2 yemek kaşığı unumuzu hafifçe sarılaşana kadar kavuruyoruz. Kavrulan malzememize 2 su bardağı sütümüzü ilave ederek göz göz olana kadar karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz.Pişen malzemelerimizi ılımaya bırakıyoruz.Ilıklaşan sosumuza 1 adet yumurtamızı tuzumu ve karabiberimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz.Çırptığımız sosumuzu fırın kabımızdaki sebzelerimizin üzerine dökerek üstüne rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.200 derecede ısıtılmış olan fırınımızda üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                                                                  AFİYET OLSUN.. 


Yorum için açıklama