Barbunya Yemeğİ Tarİfİ

Yorum Ekle

Malzemeler

  • yarım kilo barbunya
  • 2 adet havuç
  • 3 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber (isteğe bağlı)
  • su

Yemeğin Yapılışı

3 Adet soğanımızı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz.2 adet havucumuzu ve 1 adet patatesimizi küp küp doğruyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tenceremizde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Pembeleşen soğanlarımıza küp küp doğramış olduğumuz havuç ve patatesimizi ilave ederek soteliyoruz.Sotelenen malzemelerimize 2 yemek kaşığı salça ile barbunyamızı ilave ederek 5 dakika kadar daha kavuruyoruz.Kavrulan malzemelerimizin üzerini örtecek kadar su ile birlikte tuz ve baharatlarımızı ilave ederek pişiriyoruz.
                                                                                                                     AFİYET OLSUN..

Yorum için açıklama