
Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Patlıcanımızın kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.(15-20 dk)
1 adet soğanımızı yemeklik doğrayarak tenceremizde pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavuruyoruz.Pembeleşen soğanlarımıza bekletiğimiz patlıcanlarımızı ve doğradığımız biberlerimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Pişmesine yakın küçük olarak doğradığımız domatesle birlikte biraz salça ekleyerek kavuruyoruz.
Pişen sebzelerimize suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyip tuzunu ilave edip pilavın üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ediyoruz.Tenceremizin kapağını kapatarak kısık ateşte bulgurumuz yumuşayıp şişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.Eğer pilavımızın suyu azalmış ama bulgurumuz hala pişmediyse bir miktar su ilavesi yapabilirsiniz.Pişen pilavımızı ocağımızdan alarak tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyarak demlendirin.
AFİYET OLSUN..
Yorum için açıklama