PAPAZ YAHNİSİ TARİFİ

Yorum Ekle

GEREKLİ MALZEMELER
  • 500 gr kuşbaşı kuzu yada dana et
  • 500 gr arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 15-20 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 paket et suyu tableti
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
YEMEĞİN HAZIRLANIŞI:
Yemeğimizi yapacağımız tenceremizde 3 yemek kaşığı margarinimizi eritiyoruz.Eriyen yağımıza etimizi ilave ediyoruz ve etler suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz.Etimiz suyunu çekince kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanımızı ve sarmısakları doğramadan bütün olarak ekliyoruz. Üzerine kimyon,kırmızıbiber,yenibahar,tarçın,karabiber,tuz ve sirkesini ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulan malzemelere 5 su bardağı sıcak suyumuzla birlikte 1 paket et suyumuzu ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz.

                                                                                                                  AFİYET OLSUN.. 


Yorum için açıklama